Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcıların, ekonominin durumu hakkında işaretler alabilmek için ABD Tüketici Güveni ve perakende satışlar verilerini beklemeleri ile birlikte yükseldi.

Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 10:51'de 1,173.6 puana geriledi. Kontrat gun içinde yüzde 1.9'luk bir düşüş göstermişti. S&P 500 Endeksi dün yüzde 4.6 yükselmiş ve bu haftanın kaybını yüzde 2.2'ye daraltmıştı. Dow Jones endeks kontratı ise 41 puan ya da yüzde 0.4 yükselerek 11,125 puana çıktı.

Paris'te Ofi Patrimoine'den fon yöneticisi Jacques Porta, "Herkes ekonomik verileri izleyecek" dedi ve "Bu önemli olacak. Volatilite oldukça fazla ve kimse düşüşün ne zaman biteceğini bilmiyor" yorumunda bulundu.

S&P 500 Endeksi, S&P'nin ABD'nin kredi notunu düşürmesi ve Avrupa'nın borç krizinin derinleşmesi ile birlikte, 26 Temmuz'dan bu yana yüzde 12 düştü ve bu düşüş sonucu hisse senetlerinin değer yaklaşık 7 trilyon dolar eridi.

Bloomberg'in araştırmasına katılan 53 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, dünyanın en büyük ekonomisi ABD2nin bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 2.3 büyümesi bekleniyor.