Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Hazine tahvilleri, perakende satışların Temmuz ayında beklendiği üzere artış göstermesinin ardından, üçüncü haftadaki kazançlarını daha da genişletti.

Gösterge 10 yıl vadeli Hazine kağıdının faizi erken saatlerdeki yükselişlerini, ABD Ticaret Bakanlığı'nın perakende satışların Temmuz ayında yüzde 0.5 ile son dört ayın en hızlı yükselişini gösterdiğini açıklamasının ardından geri verdi. 10 yıl vadeli kağıdın faizi bu hafta, S&P'nin ABD'nin kredi notunu düşürmesine karşın, ekonomideki yavaşlama ve Avrupa borç krizinin yayılması endişeleri ile güvenli liman alımlarının gelmesinden dolayı rekor seviyeye düşmüştü. Haftalık kazançlar ise, dün 30 yıl vadeli tahvil ihalesine gelen talebin 2008'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşmesinin ardından geri verilmişti.

New York'ta kurumsal yatırımcılar için aracı kurum Guggenheim Partners LLC'den Jason Rogan, "Veriler beklenene paralel çıktı" dedi ve "ABD'de son açıklanan verilerin bir miktar iyimserlik getirdiğini görüyoruz" yorumunda bulundu.

10 yıl vadeli Hazine tahvilinin faizi dört baz puan düşerek, New York saati ile 08:37'de yüzde 2.30'a indi. Bu faiz erken saatlerde 10 baz puan kadar düşüş göstermişti. Ağustos 2021'de vadesi dolacak yüzde 2.125 faizli kağıdın fiyatı 12/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 3.75 dolar artarak 98 15/32'ye çıktı. 10 yıl vadeli tahvilin faizi 9 Ağustos'ta yüzde 2.0346'ya kadar düşerek rekor seviyeye inmişti.

ABD'de perakende satışar Temmuz ayında beklentilere paralel olarak yüzde 0.5 artış gösterdi. Bu veri Haziran ayında yüzde 0.3 artmıştı. Oto hariç perakende satışlar da yüzde 0.5 ile beklenenden daha hızlı bir artış gerçekleştirdi.