Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel büyümenin ivmeleneceği ve emtiada arzın talebi karşılayamayacağı beklentisiyle emtia fiyatları üçüncü günde de yükselebilir.

Erken saatlerde yüzde 0.3 yükselen ve yüzde 0.8 değer kaybeden 24 emtiadan oluşan S&P GSCI Endeksi ilerleyen saatlerde Londra'da yüzde 0.2 arttı. Pamuk fiyatları yüzde 2.1'lik artış kaydetti. Şeker yüzde 1.7 gerilerken buğday ve gümüş yüzde 0.4 değer yitirdi.

Citigroup'un bugünkü raporunda 'emtiaların 2009'un ilk yarısında olduğu gibi resesyonu fiyatlamadığı' ifadesine yer verildi. Bu hafta ABD ve Avrupa ekonomisine yönelik kaygılar küresel hisse senetlerinin yüzde 2.1 gerilemesine neden olmuştu.

Alabama'daki BB&T Wealth Management'ta yönetici olan Walter Hellwig, "Küresel anlamda büyüme olacağına inanıyorum. Emtialarda dünya çapında arz sıkıntılarına baktığımızda da hala cazip konumda olduklarını görebiliyoruz" dedi.

Bugün açıklanan verilerde Fransa ekonomisinin yılın ikinci çeyreği için büyüme oranının yüzde 0 olduğu görüldü. Öte yandan piyasaların karışık olduğu bir dönemde Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika, açığa satış yapılmasını yasakladı.