Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları, Avrupa ekonomisindeki yavaşlama ve Singapur'da ihracat büyümesinin düşmesinin etkisiyle, Güney Kore wonu öncülüğünde değer kaybetti.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, Euro Bölgesi'nde büyümenin 2009'dan bu yana en düşük seviyesine gerilediğinin açıklanmasının sonrasında 2. gününde de düştü. Endeksteki düşüşte Fransa ve Almanya liderlerinin zirvesinden belirli bir çözüm kararı çıkmaması da etkili oldu. Singapur doları, ihracatların Temmuz ayında 3 aydan bu yana ilk kez düşmesi üzerine 3 gündür devam eden rallisine ara verdi. Malezya ringgiti de Malezya'da açıklanacak olan ve ekonominin yavaşladığına işaret etmesi beklenen verilerin öncesinde 2. gününde de değer kaybetti.

Avrupa'daki siyasilerin hâlâ bir çözüm üretememiş olduğuna değinen Barclays Capital Plc.'nin Döviz analistlerinden Nick Verdi, "Asya paraları bugün biraz baskı altında kaldı" dedi ve Asya ekonomilerinde de ufak bir yavaşlama beklediklerini söyledi.

Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.3 düşüşle 1,072.55'e geriledi. Ringgit ve Singapur doları yüzde 1'er değer kaybetti ve sırasıyla 2.9860 ve 1.2049 seviyesinden işlem gördü.

Euro Bölgesi ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 0.2 büyüme kaydetti. Beklenti, büyümenin yüzde 0.3 olarak gerçekleşeceği yönündeydi.