Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hakkari Çukurca’daki terör saldırısı sonrası Türk jetleri Kandil dağını bombalamak için Irak'ın kuzeyine geçti. PKK’nın hedeflerine yönelik Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatı dünya basınında da yankı buldu.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi "kanlı saldırı sonrası Türk uçaklarının harekatı" başlığını kullandı. Wall Street Journal "analistlerin yorumlarına göre, Ankara, Irak'ın kuzeyine daha fazla sınırötesi harekatı planlıyor" diye yazdı.

İngiliz Reuters ve Amerikan AP ajansları hava harekatını acil gelişme olarak “son dakika” koduyla duyurdu.

Reuters haber ajansı, Başbakan Erdoğan'ın sözlerinden yola çıkarak Ramazan ayının ardından PKK'ya karşı operasyonların artacağını öne sürdü. AP ajansı da Temmuz ayından bu yana terör örgütü saldırıları ile 30'dan fazla Türk askerinin şehit olduğu bilgisini verdi.

Washington'dan ise 'PKK'yla mücadelede Türkiye'nin yanındayız' mesajı geldi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, Çukurca'da düzenlenen pusu sonucu askerlerin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını açıkladı şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Operasyondan birkaç saat önce olağan basın brifingini veren Nuland'a, Türkiye'nin saldırıya karşı misilleme yapabileceği olasılığı hakkında soru sorulması üzerine Nuland, "varsayımsal bir operasyon hakkında konuşmak istemiyorum" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nuland, "Türkiye'yi terörle mücadelesinde destekliyoruz ve Türk hükümetiyle her türlü terörle mücadele amacıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği de yazılı açıklamasında, Türkiye’nin, ABD’nin terör örgütü ilan ettiği PKK ile mücadelesinde yanında yer almaktayız" ifadelerini kullandı.