Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc., küresel büyümedeki yavaşlamanın ve kazanç indirimlerinin hisse senetleri fiyatlarına yansımış olduğunu belirterek, yatırımcılara gelişen piyasa hisseleri satın almaları yönünde tavsiyede bulundu.

Gelişen piyasa hisselerinin resesyonun yaklaştığı sıralarda satışa döndüğünü, ancak resesyonun beklenmediğini söyleyen Citigroup analistleri, bunun dışında kötü haberlerin yalnızca fiyatlara yansıdığına ve alım sinyali verdiğine dikkat çekti. Analistler, zayıf ekonomik büyümenin faizleri düşürmesinden ötürü, bunun gelişen piyasalar için yukarı trende işaret ettiğini söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kayıpla bugün 1,020.08'den işlem gördü. Avrupa ve ABD'deki borç sorunlarının gelişmiş ülkelerin MSCI Dünya Endeksi'ni bu ay yüzde 8.3 aşağı çekerken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu ay yüzde 10 değer kaybetti.

Analistler, satış esnasında sert düşen Çin, Güney Kore ve Rusya piyasalarındaki hisse senetlerinin geri alınacağını söyledi. Citigroup analistleri, benzer adımın finansal, metal ve teknoloji hisselerinde de yapılacağını aktardı.

Morgan Stanley bugün Çin'in 2012'deki büyüme tahminini aşağı çekerek, yüzde 9'dan  yüzde 8.7'ye indirdi. Deutsche Bank AG de Çin'in GSYH'sının önümüzdeki yıl yüzde 8.3 büyüyeceğini öngördü.