Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avusturya'da çıkan WirtschaftsBlatt'e röportaj veren Avrupa Merkez Bankası Yönetici Kurul üyelerinden Ewald Nowotny, faiz dışı fazla, sıkılaştırma programı ve endüstri altyapısı göz önünde bulundurulduğunda, İtalya'nın Yunanistan'la karşılaştırılamayacağını savundu.

İtalya'nın üretim yeteneği olan bir ülke olduğuna değinen Nowotny, ancak yapısal sorunlarının düzelmesi ve piyasaların güvenini geri kazanması için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Euro Bölgesi'nde ortak tahvil çıkarılması konusunu tartışılmasının mantıklı olduğunu söyleyen Nowotny, ancak politika yapıcıların öncelikle geçtiğimiz ayki AB Zirvesi'nde alınan kararları uygulamaya odaklanmaları gerektiğinin altını çizdi.

"Her hafta yeni bir tartışma öne çıkabilir" diye Ewald Nowotny, önceliğinin zorunlu çözümlerin uygulanması olduğunu söyledi.

90'LAR JAPONYA'SINA DÖNÜŞ

Nowotny aynı zamanda küresel ekonominin 90'larda Japonya'da görülmüş olan "düşük büyüme-düşük enflasyon" dönemine girmesinden endişe duyduğunu aktardı.

Küresel ekonominin yeniden daralacağını ve ikinci bir resesyon ihtimalini görmediğini belirten Nowotny, ancak uzun süreli "düşük büyüme-düşük enflasyon"un ihtimal dahilinde olduğuna dikkat çekti.