Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Fed politika yapıcılarının yarınki toplantıda ekonomiyi desteklemek için adım atacağı beklentilerine bağlı olarak, yükselişini dördüncü günde de sürdürdü. Asya hisse senetleri de yükselirken, ABD endeks vadeli kontratları artı ve eksi bölgeleri arasında dalgalanıyor.

Fransa'nın varlıklar bakımından ikinci büyük bankası Credit Agricole SA, karının analistlerin beklediğinden daha az düşmesinin etkisi ile yüzde 4.6 yükseldi. Glencore International Plc, yılın ilk yarısında karını yüzde 57 artırmasının etkisi ile yüzde 5 değer kazandı. International Power Plc, JPMorgan Chase & Co.'nun hisse tavsiyesini yükseltmesinin desteği ile yüzde 3.1 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 artarak, Londra saati ile 08:24'te 231.78 puana çıktı. Gösterge endeks, 19 Ağustos'ta gördüğü son iki yılın en düşük seviyesinden yüzde 3.9 yükseldi. Ancak endeks, Avrupa ve ABD ekonomik verilerinin analistlerin beklentilerinden kötü çıkmasının küresel ekonomide yavaşlama endişelerini artırması nedeniyle, halen 17 Şubat'ta gördüğü bu yılın zirvesinin yüzde 20 altında.

Fed politika yapıcıları yarın Jackson Hole'da biraraya gelecek. Geçen yılki konferansta, Fed Başkanı Ben S. Bernanke, QE2 olarak adlandırılan, ikinci tur parasal genişleme programının işaretini vermişti. Standard & Poor's 500 Endeksi, Bernanke'nin 600 milyar dolarlık tahvil satın alma yoluyla parasal genişleme programının işaretini vermesinin ardından, 27 Ağustos 2010'dan 29 Nisan'daki zirveye kadar yüzde 28 yükseldi. 

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.3 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi.