Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de geçtiğimiz hafta sıfır artışa işaret etmiş olan tarım dışı istihdam verileri ve Ağustos ayında yüzde 9,1 ile düşmeyen işsizlik rakamı sonrasında gözler, bu hafta Başkan Obama'nın yapacağı konuşmasına çevrildi.

Başkan Obama, 8 Eylül akşamı ABD Kongresi'nde işsizlik ağırlıklı bir konuşma yapacak.

Konuşma öncesinde önemli sinyaller veren Obama, Detroit'teki General Motors fabrikasının önünde toplanan işçilere hitap etti.

Barack Obama, ülkenin altyapısı için harcamanın, ekonomiyi canlandırma ve istihdamı artırma planının temel bileşeni olduğunu söyledi.

Amerikan Başkanı 8 Eylül'de Kongre'deki istihdam odaklı konuşmasının, muhalefetteki Cumhuriyetçiler tarafından daha önce desteklenen unsurları içereceğini ifade etti.

Kongre'den partizanlığı bir yana bırakarak, halkın sıkıntılarına çözüm bulmasını isteyen Obama, Cumhuriyetçiler’e seslenerek, "ülkenizi, partinizin önüne koyun" dedi.

"Ülkenin yeniden inşa edilmeye ihtiyaç duyan yolları ve köprüleri var" diyen ABD Başkanı, işçilerin, işverenlerin ve Kongre'nin desteğini istedi.

Obama, şu anda yeniden inşa işini yapmak için bekleyen bir milyondan fazla inşaat işçisi olduğu bilgisini verdi.

ABD’deki sendikalar, Obama'nın zenginlere uygulanan Bush dönemi vergi kesintilerinin uzatılması ve federal harcamaların 2,4 trilyon dolar kesilmesi için Cumhuriyetçiler ile anlaşmasından hayal kırıklığına uğramıştı.

Sendikalar, Obama'nın altyapı inşaatları için daha fazla harcama yapması için baskı kuruyor.