Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Hükümeti'nin enflasyon önlemleri kapsamında sıkılaştırma politikalarına devam etmesinin ülke ekonomisini daha fazla soğutacağına ve Avrupa'daki borç krizinin kötüleştiğine dair endişeler, Çin'deki hisselerin 4. gününde de değer kaybetmesine neden oldu.

Geçtiğimiz 3 günde yüzde 14 değer kaybetmiş olan Çin'in en büyük çimento üreticisi Anhui Conch Cement Co. yüzde 3.6 düştü. Yunnan Copper Industry Co., bakır fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle 1 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ancak bankacılık hisseleri ve PetroChina Co.'nun rekor düşük seviyesinden sıçrama kaydetmesi, Çin Borsasındaki düşüşleri sınırladı.

Deniz aşırı ülkelerdeki durumun kötüleştiğini ve küresel yavaşlamanın Çin ekonomisinin büyüme oranlarını azaltacağını söyleyen China Southern Fund Management Co.'nun fon yöneticilerinden Yang Delong, piyasalardaki volatilitenin yüksek seyredeceğini ve hisselerin kısa vadede değer kaybedeceğini öngördü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 2,476.76 puana gerileyerek 19 Temmuz 2010'dan bu yana en düşük kapanışına yöneldi. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.4 kayıpla 2,732 puandan işlem gördü.