Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkilileri, ABD'nin ekonomik büyümesinin durabileceği ve bunun istihdamda stagflasyona yol açabileceği uyarılarında bulunarak, bu ayki toplantılarının taslağını ortaya çıkarıyor.

Chicahp Fed Başkanı Charles Evans dün Fed'in ciddi ölçülerde politika teşviği vermesini değerlendirmesi gerektiğini savunarak, yüzde 2'lik enflasyon hedefine bağlı kalınmasının gerektiğini söyleyenlere karşı çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams ise büyümeyi destekleyebilecek bir dizi önlem sıraladı.

Wells Fargo&Co., Barclays Capital Inc. ve Goldman Sachs Group Inc.'in ekonomistleri, Fed'in 20-21 Eylül'deki toplantısında bankanın 1.65 trilyonluk portföyünde bulunan bazı kısa vadeli hazine kağıtlarını uzun vadeli olarak değiştirebileceğini belirtiyor. Bazı analistler, bu adımın uzun vadeli tahvillerin getirisini daha da aşağı çekeceği ihtimaline dikkat çekerek, bu adıma daha şüpheli yaklaşıyor. Fed Başkanı Ben Bernanke bugün ekonomik görünüme ilişkin bir konuşma yapacak.

Önemli olanın yalnızca Bernanke'nin oyu olduğunu beşirten Pierpoint Securities LLC'nin başekonomisti Stephen Stanley, bunun militanca bir liderlik olduğunu, diğerlerinin de tatmin oluncaya kadar uğraşacağını söyledi.

2 Eylül'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardından yatırımcılar, Fed'in yeni bir teşvik paketi açıklayacağına yönelik pozisyonlarını artırdı.