Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları Singapur doları ve Malezya ringgiti öncülüğünde düştü. Asya paralarındaki düşüşte, küresel kaynakların Avrupa'daki borç krizinin küresel ekonomik toparlanmayı durduracağına ilişkin endişelerle Asya varlıklarından uzaklaşması etkili oldu.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, uluslararası yatırımcıların geçtiğimiz hafta aldıklarının 2.3 milyar dolar üzerinde Güney Kore, Tayvan ve Tayland varlığı sattığını gösteren verilerin ardından 3. gününde de düşüş kaydetti.

Euro, Yunanistan'ın temerrüde düşeceğine yönelik spekülasyon üzerine dolar karşısında Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Risk iştahındaki azalmanın Asya varlıklarındaki satışları tetiklediğini belirten Dai-ichi Life Research Institute Inc.'in ekonomistlerinden Tohru Nishihama, "Avrupa'daki borç krizine dair endişelerin artması, belirsizliğin de arttığı anlamına geliyor" dedi.

Singapur doları, ABD doları karşısında yüzde 0.6 düşüşle 1.2322 seviyesine gerileyerek, Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Malezya ringgiti yüzde 0.5 kayıpla 3.0247'den; Filipin pezosu da yüzde 0.4 zararla 42.67 seviyesinden işlem gördü.