Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'den Hande Berktan'ın sorularını yanıtlayan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, bugün açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin Çin'den sonra en hızlı büyümeyi sağlayan ülke konumunda olduğunu hatırlatan Boyner, "Ancak dünyada resesyon beklentisi varken Türkiye'nin bundan etkilenmemesi imkansız. İhracat pazarında daralma yaşanacak. Bu durumda bizim için en avantajlı olan şey sıkı mali politikamız olması. İçerideki Tüketici Güveni de devam ederse biz Türkiye olarak daha az etkilenerek büyümeye devam edeceğiz. Ancak 2012, 2011 kadar kolay bir sene olmayacak gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

"ORTADOĞU UZUN VADEDE ÖNEMLİ PAZAR KONUMUNDA"

Ümit Boyner, Ortadoğu'daki birçok ülkede son zamanlarda yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin kısa vadede yatırım iştahını tatmin etmeyeceğini söyledi. Boyner, "Olaylar 'bahar' olarak başladı ancak Ortadoğu ciddi sancılardan geçiyor. Yaşananların Türkiye'nin yatırım iştahını kısa sürede tatmin edemeyeceğini düşünüyorum ancan uzun vadede bu bölge Türkiye için önemli pazardır" ifadesini kullandı.