Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Financial Times'ın İtalya'nın Çin'in yatırım yapması için ikna etmeye çalıştığını yazmasının ardından ABD hisse senetleri değer kazandı, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 1.6'lık kayıptan sıçradı.

Avrupa Borsaları sebebiyle tüm günü dalgalı geçiren S&P 500 Endeksi Financial Times'ın haberinin ardından yüzde 0.70 artışla New York'ta 1,162.27 puan seviyesinden günü kapattı. Dow Jones Endüstri Endeksi ise yüzde 0.63 çıkışla 11,061.10 seviyesine yükseldi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 1.10 değer kazanarak 2,495.09 seviyesine ulaştı.

Financial Times, İtalya'nın Çin'i ülke tahvillerini ve bazı şirketlerin hisselerini satın alması konusunda ikna turlarına çıktığını yazdı. Fakat gazete yetkililerin haberi doğruladığı ile ilgili bir yorum yapmadı.

"Çin'in tekrar geliyor oluşu rahatlatıcı bir faktör." diyen Prudential Financial Inc. piyasa stratejisti Quincy Krosby, "Piyasa için sorulması gereken soru ise şu: Bu durum Avrupa Birliği'nin sorunlarını çözmek için acaba yeterli mi?" yorumunda bulundu.

Avrupa'nın borç sorunu ve ekonomik yavaşlama sebebiyle S&P 500 29 nisan ve 8 ağustos tarihleri arasında yüzde 18 değer kaybetti.