Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisindeki toparlanmanın maliye yetkililerinin sorumluluğunda olduğunu ve mali politika adımlarının atılması gerektiğini savunan Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, büyük olasılıkla Fed'in yeni bir parasal gevşeme paketini desteklemeyeceğini açıkladı.

"Eğer daha fazla teşviğin bir sihir etkisi ve sürdürebilir bir talep yaratabileceğine inansaydım, desteklerdim" diyen Fisher, maliye yetkililerinden politika adımları görmeden, bu desteği vermesinin zor olduğunu söyledi. Fisher, Fed'in şu ana kadar kendi görevlerini yaptığını belirterek, maliye politikaları kapsamında atılacak adımlardan sonra Fed'in teşviklerine de gerek olmayabileceğine dikkat çekti.

Fisher, 9 Ağustos'taki Fed toplantısında, rekor düşük faizlerin 2 yıl süreyle sabit tutulması kararına karşı çıkan 3 Fed başkanından biri olarak öne çıkmıştı.

Wells Fargo&Co., T.Rowe Price Associates Inc., Barclay's Capital Inc ve Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri, Fed'in 21-22 Eylül'deki toplantılarında, toplamda 1.65 trilyon doları bulan kısa vadeli hazine tahvilleri portföyünü, uzun vadeli tahvillerler değiştirebileceğini belirtiyor.