Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Dalian'daki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun, ülkelerin ekonomilerini düzeltmeleri gerektiğini ve Çin'in yardımlarına güvenmemeleri gerektiğini söylemesinin ardından Asya Borsaları değer kaybetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi son 1 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Fransız liderlerin ülkenin fonlara girişine ilişkin endişeleri önemsememesi üzerine Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişelerin gevşemesi sonucunda MSCI Asya Pasifik Endeksi, günün erken saatlerinde dalgalı seyir izledi.

Avustralya'nın en büyük bankası Commonwealth Bank of Australia yüzde 1.9 düştü. Samsung Electronics Co., Apple'ın Alman mahkemelerinden destek almasının etkisiyle teknoloji hisselerindeki düşüşe öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5 kayıpla 116.49 puana geriledi. Endeks gün içinde yüzde 0.3'e varan kazançlar elde etmişti. ABD Merkez Bankası Başkanı'nın 2. tahvil alım programını açıklamasından bu yana kaydettiği tüm kazançları geri iade eden endeks, 25 Ağustos 2010'dan bu yana en düşük değerine yöneldi.

Asya Pasifik Endeksi, küresel ekonomiye ilişkin endişelerin etkisiyle Mayıs 2010'dan bu yana yüzde 8.6 geriledi.

Hisselerde sıçramaların da çok sık görüldüğünü belirten Paradice Investment Management Oty'nin yöneticilerinden Matt Riordan, "şu anda en önemli olay, Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılması ve bankaların zararlarının azaltılması için hükümetlerin aşağı yönlü riskleri yönetme şekli" dedi.