Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki bankaların borçlanma sorununa ilişkin endişelerin artmasıyla Avrupa Merkez Bankası, bölgedeki 2 bankaya toplam 575 milyon dolar kredi verileceğini açıkladı. AMB'nin açıklamasının ardından Avrupa Borsaları kazançlarına ara verdi ve düşüşe yöneldi. ABD endeks vadelileri ve Asya borsaları da değer kaybetti.   

Stoxx Europe 600 Endeksi günün erken saatlerinde yüzde 0.9'a varan yükselişinin ardından, kazançları yüzde 0.3'e düştü ve endeks 221.47 puandan işlem gördü. Endeks bu yıl Yunanistan'daki borç krizinin İtalya, İspanya ve Fransa'ya da sıçramasıyla Şubat'taki zirvesinden yüzde 24 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.8 düşüşle 2010 Ağustos'undan bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Standard&Poor's'ta yer alan vadeli kontratlar da yüzde 0.4 düştü. Endeks vadelilerinin günün erken saatlerindeki kayıpları yüzde 1.5'i bulmuştu.

AMB, dolar piyasalarından borçlanmakta güçlü çeken iki bankaya yarın borç vereceğini açıkladı. AMB, bu bankalara 7 günlük likidite sağlama operasyonlarından yüzde 1.1 faizle 575 milyon dolar borç verecek. 17 Ağustos'tan bu yana ilk kez bir banka AMB'den kredi istedi.

Çinli Caijing gazetesinin internet sitesinden yayınlanan bir rapora göre ülke, hâlâ daha borç krizindeki ülkelerin tahvillerini satın almaya istekli

Bugün Çin'in Dalian kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Wen Jiabao, gelişmiş ülkelerin bütçe açıklarını azaltmak ve istihdamın artırması gerektiğine dikkat çekti. Jiabao, gelişmiş ülkelerin Çin'den gelecek yardımlara bel bağlamaması gerektiğini savundu