KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği Maliye Bakanları, Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin çözümlerini aramak için Polonya'nın Varşova kentinde bir araya geldi.

Varşova'da basın toplantısı düzenleyen Juncker, Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması'nın (EFSF) daha güçlü bir araç olarak öne çıkacağını belirtti.

Juncker, tüm Euro Bölgesi ülkelerinin EFSF'nin esnekliğini artırmak üzere anlaştığını belirterek, Yunanistan'a yardımın serbest bırakılmasına ilişkin kararın Ekim'de verileceğini açıkladı.

REHN: BÖLGEDEKİ ZAYIFLAMA EKONOMİ GÖRÜNÜMÜ GÜÇLEŞTİRDİ

AB Grup Başkanı Juncker'ın ardından konuşan AB Ekonomi ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Euro Bölgesi'ndeki zayıflamanın ekonomik görünümü daha da zorlaştırdığını söyledi. Ancak Rehn, Avrupa ekonomisinde durgunluğa geri dönülmesinin beklenmediğini açıklayarak, şöyle konuştu:

"Belirsizliklerin kararlı politikalarla hızla giderilmesi gerekiyor. Şimdiye kadar 5 ülke EFSF programını kabul etti."

Uzmanların bu haftanın başında Yunanistan'a destek vermek üzere Atina'ya gitmiş olduğunu hatırlatan Rehn, Yunanistan'ın kararları tam ve hızlı olarak hayata geçirmesinin gerektiğini vurguladı. Rehn, "Yunanistan'ın planladığı özelleştirmeleri tamamlaması önemli" dedi.

Olli Rehn, ortak tahvil konusuna değinerek, çalışmaların Ekim'de sunulacağını belirterek, kurtarma paketleri için istenen teminatlara ilişkin sorunlar üzerine de çalıştıklarını aktardı.

TRICHET: ALINAN KARARLAR TAM OLARAK UYGULANMALI

Avrupa Merkez Bankası Jean-Claude Trichet ise alınan kararların tam olarak uygulanması gerektiğini vurgulayarak, Yunanistan konusunda AB Komisyonu ile beraber çalıştıklarını belirtti.

REGLING: BÜTÜN SÜREÇ EKİM AYINDA SONLANMASINI BEKLİYORUZ

Dikkatle takip edilen bir diğer isim olan Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması'nın Başkanı Regling de yeni araçların devreye girmesi için çalışıldığını, bütün sürecin Ekim ayında sonlanmasını beklediklerini açıkladı.

Regling, "yeni araçların hayata geçmesi için siyasi onay bekliyoruz" dedi.

Advertisement