KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Polonya'da buluşan maliye bakanlarının bölgenin borç krizine karşı yeni enstrümanları devreye sokacakları beklentisi ile Avrupa hisse senetleri değer kazandı, Avrupa borsları üst üste dördüncü günü artıda kapattı.

ING Groep NV sigorta şirketlerinin yükselişine öncülük etti. Dünyanın en büyük ilaç kimyasalı üreticilerinden Lonza Group AG, Singapur2daki girişimle ilgili açıklama yaptıktan sonra şirketin hisseleri yüzde 4.1 hızlı yükseliş gösterdi. Hermes International SCA hisseleri ise yüzde 5.3 düştü.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi yüzde 0.6 değer kazanrak Londra'da TSİ 18.47'de 230.16 seviyesine ulaştı. Avrupa Merkez Bankası'nın dün FED ile piyasalara yeterli miktarda dolar likiditesi sağlanacağını açıklaması ve Fransa ile  Almanya'nın Yunanistan'ın euro bölgesinde kalmayı sürüdreceğini ilan etmelerinin ardından endeks bu hafta içinde yüzde 2,5 yükseldi.

"Likidite sağlanması güzel haber." diyen Baader Bank AG araştırma müdürü Robert Halver, "Ayrıca Yunanistan'ın bölgede kalacak olamsı da piyasanın talebiydi. Buna rağmen yine de bankalar için makul bir çözümden uzaktayız." yorumunda bulundu.

18 Batı Avrupa ulusal endeksinin 15'i günü artıda kapattı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.6 artış kaydederken Almanya'nın DAX Endeksi  yüzde 1.2 değer kazandı. Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise BNP Paribas SA ve Credit Agricole SA 'nın yüzde 7'den fazla gerilemesi ile yüzde 0.5 değer kaybetti. 

Advertisement