KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da Başbakan Yorgo Papandreu'nun hükümeti, ülkenin temerrüte düşmesini önlemek için dün yapılan "verimli" görüşmeler turunun ardından, ana kreditörlerle bugün bir görüşme daha yapacak.

Dün ana kreditörlerle teekonferans yoluyla yapılan görüşme sonrası Maliye Bakanlığı tarafından e-posta yoluyla yapılan açıklamada, Maliye Bakanı Evangelos Venizelos'un, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri ile, kurtarma fonunun altıncı kredi dilimi için "önemli" müzakerelerin yürütüldüğü duyuruldu. Bugün ana kreditörlerle ikinci bir görüşme daha yapılacak.

Papandreu, yatırımcıların şüpheleri ve içerideki muhalefetle mücadele ederken, Avrupalı liderler, Temmuz ayında varılan anlaşmanın koşulları ve Yunanistan'ı para birliği içinde tutmak için daha fazla para vermek zorunda kalabilecekleri durumu konusunda birbirleriyle tartışıyorlar. ABD Hazine Bakanı Timothy F. Geithner ise dün yaptığı açıklamada, Avrupa'nın er ya da geç ABD'nin 2008 finans krizi sonrası uyguladığı aynı tedbirlerin bazılarını uygulayacağını kaydetti.

Venizelos dün Atina'da yaptığı açıklamada, "Mali reformların gerçek uygulaması olmaksızın ilerleyemeyiz ve geç kalmış durumdayız" dedi ve "Aralık ayının sonuna kadar, mali hedefler dahilinde, nakit dengesi sonucuna ulaşmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi dün yüzde 2.3 kadr düştükten sonra kayıplarının bir kısmını geri aldı ve günü yüzde 1 düşüşle 1204.09 puandan tamamladı.

Advertisement