Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF Başkanı Christian Lagarde, Bloomberg'e ekonomik kriz ile ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Lagarde, şu an yaşanan olumsuz duruma "hayvansal içgüdüler"in yol açtığını belirtirken "Piyasaları sakinleştirecek kişi ben değilim.Yerel politik uyuşmazlıklardan kaçınmalıyız. Parlamentolar var, kararlar bir günde alınmıyor, zaman lazım." dedi.

"IMF Başkanı olarak çok şey öğrendim." diyen Lagarde, "Siyasetçiler ve merkez bankalarının kriz karşısında hareket imkanı daraldı. Avrupa Merkez Bankası ise yapması gerekenleri yapmaya devam edecek." açıklamasında bulundu.

Lagarde, Obama'nın dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı "2009'daki gibi bir krizle karşı karşıyayız, eşgüdümlü harket etmeliyiz." çağrısına "G-20 liderlerinin 2009 yılındaki eşgüdümü sağlaması gerekiyor. Şu an yaşanan kriz tek bir ülkeyi, bölgeyi değil tüm dünyayı etkiliyor. sözleriyle destek verdi.

FED'in iki günlük toplantısının ardından dün açıkladığı Açık Piyasa Komitesi raporunda yer alan ''Küresel finansal piyasalardaki gerginlikler dahil, ekonomik görünümünde önemli aşağı yönlü riskler bulunduğunu'' bilgisinin ardından bugün de Lagarde "Dünya ekonomisinde toparlanma imkanı zayıflıyor, mali reformlara hız verilmeli. Yeni istihdam yaratmak için G-20 üyeleri birlikte hareket etmeli. Ekonomik büyüme yavaşladı, aşağı yönlü riskler hala yüksek." açıklamasında bulundu.