Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, G20 ülkelerinin, borç sorunundan ve yavaşlayan küresel ekonomiden kaynaklanan "artan aşağı risklerin" üzerine gidileceği taahhüdünde bulunmasının ardından zararlarının bir kısmını geri aldı.

Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton Ltd., Sydney'deki işlemlerde, yüzde 3.8 kadar bir gerileme gösterdikten sonra bir miktar toparlandı ve  yüzde 1.1 aşağıda seyrediyor. Altın ve gümüş üreticisi Korea Zinc Co., Seul'deki işlemlerde yüzde 13'lük kaybının bir kısmını geri aldı ve yüzde 10 aşağıda işlem görüyor. Güney Kore'nin bir numaralı elektronik eşya ihracatçısı Samsung Electronics Co. ve gelirinin büyük kısmını Avrupa'dan elde eden Hong Kong merkezli giyim-kuşam perakendecisi Esprit Holdings Ltd.'nin her ikisi de erken saatlerdeki kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.7 düşüşle, Tokyo saati ile 12:53'te 373.17 puan seviyesinde seyrediyordu. Endeks, politika yapıcılarının ellerinde diğer bir küresel resesyonu önlemek için artık araç kalmadığı endişelerine bağlı olarak, gün içinde yüzde 3.1'e kadr bir kayıp yaşamıştı.