Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway Inc., hisselerinin yüzde 17 düşmesinin ardından değerinin altında fiyatlandığını söyleyerek, 40 yıldır ilk kez hisselerinde geri alıma gitti. Şirket, hisselerinin defter değerinin yüzde 110'u fiyatından geri alacak. Geri alım haberinin ardından Berkshire'ın hisseleri yükselişe geçti.

Berkshire'ın değerinin şu anki fiyatından çok daha yüksek olduğunu belirten bir başka şirket Omaha, düşüncelerinin doğru çıkması hâlinde, geri alımın şirketin hisse başı fiyatını yukarı çekeceğini söyledi.

81 yaşındaki Buffett, daha önceki geri alımlarında, şirketin kârlarını kullanarak, başka şirketler ve hisse senetleri satın almıştı. Buffett, Berkshire'ın Nisan ayında yapılan yıllık toplantısında, şirketin nakit birikiminin, şirketin yatırımlarda ilerlemesini zorlaştırdığını söylemişti.

Berkshire'ın paydaşlarından ve Warren Buffett'le ilgili bir kitap yazmış olan Jeff Matthews da, Buffett'ın hisselerin ucuz olduğunu düşündüğü için yatırımını buraya yaptığını belirtti.

Berkshire'ın A tipi hisseleri 23 Eylül'de New York Borsasında 100,320 dolardan kapanmıştı. Bloomberg'in verilerine göre Berkshire'ın hisse başı değeri 98,700 dolar.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Buffett, Berkshire'ın hem A hem de B tipi hisselerinde geri alıma gidebilir. Hisselerin nakit varlığı 20 milyar dolara geriletmesi hâlinde ise, geri alım yapılmayacak.