Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki yasa koyucuların bölgedeki borç krizinin daha da kötüleşmesini önleyeceklerine ilişkin spekülasyon Çin Borsasını yukarı çekti. Şanghay Bileşik Endeksi, 14 ayın en düşük seviyesinden yükselişe geçti.

Ping An Insurance Group co., şirketin paydaşlarının hisselerini azaltmadığını açıklaması üzerine yüzde 1.1 değerlendi. Çin'in en büyük kömür ve bakır üreticileri China Shenhua Energy Co. ve Jiangxi Copper Co., ham madde fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle emtia üreticilerindeki kazançlara öncülük etti. Poly Real Estate Group Co., Standard&Poor's'un Çinli imalat şirketlerinin kredi görünümünde aşırı bozulmalar olduğınu söylemesinin ardından 4 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Şanghay'daki Central China Securities Co.'nun stratejistlerinden Li Jun, Avrupa Merkez Bankası'nın destek adımlarının çok önemli olduğunu ve yakın zamanda temerrüt ihtimalinin olmadığının sinyalini verdiğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 primle 2,400.41 puana yükselerek, 3 günlük düşüşünü durdurmuş oldu. Endeks son 3 günde yüzde 4.8 geriledi. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.3 kazançla 2,619.27 puandan işlem gördü.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl, Çin hükümetinin faiz ve munzam karşılık artışlarının etkisiyle yüzde 15 değer kaybetti. Endeks geçtiğimiz yıl da yüzde 14 gerilemişti.

Avrupa Merkez Bankası'ndaki yetkililer önümüzdeki haftaki toplantıda teminatlı tahvil alımlarını ve diğer parasal genişleme adımlarını yeniden başlatabilir.