Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'da hükümet yetkililerinin borç kriziyle mücadele etmek için çabalarını artıracağı beklentisiyle bakır 14 ayın en düşük seviyesinden yükselirken petrol de değer kazandı.

S&P GSCI Endeksi yüzde 1.7 kadar yükselerek 610.41 puan oldu. Londra Metal Borsası'nda bakır dünkü düşüşün arsından yüzde 2.6 oranında yükselerek ton başına 7,455 dolardan işlem gördü. New York'ta işlem gören ham petrol ise yüzde 2.5 artarak varil başına 82.24 dolar oldu.

Astmax Co.'da yönetici olan Tetsu Emori, "Emtia fiyatları çok düşük seviyelerde. Ancak ben 2012'de Çin başta olmak üzere gelişen ülkelerden gelen taleple birlikte fiyatların yükseleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Zürih'teki Credit Suisse'te emtia birimi müdürü olan Tobias Merath ise satış seyrinin muhtemelen henüz sonlanmadığını belirtti.

ALTIN, GÜMÜŞ VE MISIRDA ARTIŞ

Bu arada spot altının ons fiyatı 1,648.25 dolara yükselirken gümüş yüzde 2.6'lık artışla 31.5325 dolar/ons seviyesine çıktı. Chicago Board of Trade'de Aralık teslim mısır kontratı ise yüzde 1.5 yükseldi ve bushel başına 6.575 dolardan işlem gördü.

S&P GSCI Endeksi bu yıl ekonomilerdeki yavaşlamayla yüzde 3.6 değer kaybederek önceki artışını sonlandırdı.