Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümeti Federal Meclis'te bugün Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) oylamasında çoğunluğu elde etti.

Federal Meclis'te 330 sandalyesi bulunan koalisyon hükümetinin EFSF'in genişletilmesi için yapılan oylamada 315 oya ulaştığı belirtildi. CDU/CSU'dan 1'i çekimser 10 milletvekilinin ''hayır'' oyu kullandığı, FDP'den de 1 çekimser 3 ''hayır'' oyu çıktığı kaydedildi.

Toplam 620 sandalyeli Federal Meclis'te, oylamada CDU/CSU'dan 226 ve FDP'den 89 milletvekilinin "evet" oyu kullandığı ifade edildi.

Koalisyon hükümeti çoğunluğu elde etmek için 311 oya ihtiyaç duyuyordu.

Sol Parti hariç, Meclis'teki diğer muhalefet partilerinin de EFSF'in genişlemesine destek verdiği oylamada, fonun genişlemesini içeren kararlar 85 "hayır" oyuna karşı, 523 "evet"; oyu ile kabul edilmişti.

Merakla beklenen oylama öncesinde koalisyon hükümetinin çoğuluğu elde edemeyebileceği ve gelecekte bu yönde alınacak kararlarda muhalefet partilerinin oylarına bağlı kalacağı, böylelikle Merkel'in otoritesinin sarsılacağı ve elini zayıflatacağı yorumları yapılıyordu.