Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jean Leonetti, Almanya Parlamentosu'nun Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nda (EFSF) yapılması öngörülen değişiklikleri onaylamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Leonetti yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'nın borç yükü altındaki ülkelerine kaynak sağlayan EFSF'nin esnekliğinin artırılmasını ve güçlendirilmesini içeren değişikliklerin Almanya Parlamentosu'nda büyük bir çoğunlukla kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Alman parlamenterlerin, Avrupa'ya ve dünyaya sorumluluk duygularını güçlü bir şekilde gösterdiklerini belirten Leonetti, Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin tamamının çok kısa bir süre içinde EFSF'de yapılması öngörülen değişiklikleri onaylaması gerektiğini vurguladı.

Finlandiya Parlamentosu da dün Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nunda (EFSF) yapılması öngörülen değişiklikleri onaylamıştı.

Yürürlüğe girebilmesi için Euro Bölgesi'ne üye 17 ülkenin parlamentolarında onaylanması gereken değişiklikler, EFSF'nin güçlendirilmesi ve yetkilerinin genişletilmesini öngörüyor.

Değişikliğin ardından EFSF, kırılgan ülkelerle destek verebilecek ve ikincil piyasalardan devlet tahvilleri satın alabilecek.

Alman Federal Meclisi (Bundestag), Avrupa Finansal İstikrar Fonunun (EFSF) genişletilmesi ile ilgili yasayı bugün onayladı.

EFSF'nin genişletilmesinde, Almanya'nın EFSF'ye olan katkı payının 211 milyar euroya çıkarılması öngörülüyor.