Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dün (Pazartesi) ve Mayıs ayında S&P 500'deki sert satışları doğru tahmin etmiş olan Phinamics'in kurucusu teknik analist Sylvain Asimus, endeksin teknik destek seviyesinin altına gerilemesinin ardından yüzde 7 daha değer kaybedebileceğini öngördü.

Asimus, 1,101 puan seviyesinin Mart 2009-Mayıs 2011 rallisindeki düzeltmede yüzde 61.8'lik Fibonacci düzeltmesine denk geldiğini belirtti.

Piyasalarının yönünün aşağı çevrildiğini belirten Asimus, 1,101 seviyesinin çifte önemi olduğunu, bir sonraki destek seviyesi olan 1,018 seviyesinin de 2010'daki düşük ve yüzde 50 oranında Fibonacci düzeltmesine karşılık gelmesi sebebiyle aynı şekilde çifte önem taşıdığına dikkat çekti.

ABD'deki hisseler dün Yunanistan'daki borç krizine yönelik endişeler ve Bank of Ameria Corp.'un değer kaybının imalat ve inşaat harcamalarıyla görülen sıçramayı tersine çevirmesiyle sert satışlar gördü. S&P 500 Endeks Vadelileri bugün yüzde 1.2 aşağıda 1,073.8 puan seviyesinde seyrediyor.

Asimus 5 Mayıs'ta, hisselerin bu yılın zirvesine tırmanmasının yalnızca 3 gün sonrasında, yatırımcılara hisselerini satmalarını tavisye etmişti. Teknik analist Asimus dün de açılışın öncesinde yüzde 2.9 düşüş öngörmüştü.