Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Apple, merakla beklenen yeni iPhone modelini tanıttı, yatırımcının yaşadığı hayal kırıklığı ile hisseleri tepetaklak oldu.

Apple'ın iPhone 5 modelini tanıtacağına dair çıkan söylentiler nedeniyle lansman toplantısının ardından şirketin hisselerinde yaklaşık yüzde 5'lik bir düşüş yaşandığı açıklandı.

iPhone 4S, şirketin Haziran 2010'da çıkardığı en son modele göre daha hızlı, daha yüksek çözünürlükte bir kameraya sahip, aynı zamanda denizaşırı kullanıma da açık bir ''dünya telefonu''.

Şirketin California'daki merkezinde yapılan tanıtım toplantısında sahnede ilk kez şirketin kurucusu Steve Jobs değil, başkanlık görevini ondan ağustos ayında devralan Tim Cook vardı.

iPhone 4S'in kablosuz şekilde içerik senkronizasyonu yapmasına olanak sağlayan bir yazılımı da bulunuyor. iPhone 4S'in dış görünüşü iPhone4'ten farksız, ancak telefonun altyapısını oluşturan yazılımda yapılan değişikliklerin telefona 200 yeni özellik kazandırdığı açıklandı.

iPhone 4S, yine önceki modeller gibi siyah ve beyaz renklerde satılacak. Yeni telefonun ABD'deki ön siparişleri cuma günü alınmaya başlayacak ve cihazlar 14 ekimden itibaren kullanıcılara ulaştırılacak.