Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın borç krizinden doğan hengamede varlığını korumak isteyen yatırımcının güvenli limana yanaşması ile altın 4 günlükkazancının ardından yükselişini sürdürüyor.

Spot altının onsu yüzde 0.7 kadar yükselerek 1,634.75 dolara ulaştı, Singapur'da ise yerel saatle 9.04'te 1,623.10 dolardan işlem gördü. Altın, bazı yatırımcıların diğer piyasalardaki kayıplarını gidermek amaçlı kar satışına gitmeleri ile dün yüzde 2.1 değer kaybetti. Aralık teslimli külçe altının onsu yüzde 2.5 düştükten sonra yüzde 0.5 değer kazandı.

Financial Times'ın dünkü yayımladığı haberine göre Avrupa Birliği yetkilileri bölge bankalarını yeniden sermayelendirmenin yollarını arıyorlar. Amerikan Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke, Fed'in toparlanma adına daha iri adımlar atabileceğini açıkladı. Bu haberin ardından MSCI Asia Pasific Endeksi kaybını üçüncü güne taşıdı, dolar 6 majör para birimi karşısında değer kazandı.

Spot gümüşün onsu dünkü yüzde 1.1'lik kaybın ardından pek fazla değişim göstermeyerek 30.02 dolarda kaldı; aralık teslimli gümüş vadelilerinin onsu ise yüzde 0.7 yükselerek 30.05 dolardan işlem gördü. Spot platinin onsu da dünkü yüzde 1.9 dökülmenin ardından yüzde 0.6 düşüşle 1,469 USD'ye düştü.

Barratt: Altın, hisse senendi ve emtia ile birlikte yükselecek

"Piyasa Avrupa'nın akıbeti ve altında neler olup bittiği ile ilgili." yorumunda bulunan Commodity Broking Services yöneticisi Jonathan Barratt, "Talepteki büyüme Hindistan ve Çin'den geliyor. "İnsanlar pozisyonda çıkıp, nakte geçiyorlar fakat umutlar zayıf dolar ile Çin ve Hindistan'dan gelen talebin altını yukarı taşıması yönünde."  derken altının, hisse senendi ve emtia ile birlikte yükseleceğine dair görüş bildirdi.