Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomiyi canlandırmak için ABD ve Avrupa'daki yetkililerin parasal genişlemeyi artıracağına ilişkin spekülasyon Asya paralarını güçlendirdi. Asya paraları Malezya ringgiti ve Güney Kore wonu öncülüğünde yükseldi.

Ekonomistlerin Malezya'da bu hafta açıklanacak olan ihracat büyüme rakamlarının hızlanmaya işaret etmesini beklemesiyle ringgit ikinci gününde de değer kazandı. Standard&Poor's 500 Endeksi dün Fed Başkanı Bernanke'nin Fed'in toparlanmayı sürdürmek için ekstra teşvik uygulamaya hazır olduğunu açıklamasının sonrasında ralli yaptı.

Wall Street'te kapanışın olumlu olduğunu ancak bunun geçici göründüğünü belirten Westpac Banking Corp.'un Singapur'daki stratejistlerinden Jonathan Cavenagh, her rahatlama rallisinin dolar alımları için bir fırsat olarak görüleceğini söyledi.

Malezya ringgiti, ABD doları karşısında yüzde 0.4 değerlenmeyle 3.1900 seviyesine çıkarken, Simgapur doları yüzde 0.5 artışla 1.3080'e ve won da yüzde 0.2 primle 1,192.03 seviyesine ulaştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün Financial Times'ta yer alan Olli Rehn'in Avrupa'daki bankaların yeniden sermayelendirilmesinin sürdürülmesinin, bölgedeki krizi çözmeye yardımcı olacağına ilişkin sözlerini konu eden haberin ardından yüzde 0.6 artış  kaydetti.