Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gaitame.com Research Institute Ltd.'nin teknik analizine göre, Dolar Endeksi'nin trendi, hareketli ortalamanın yukarı ivmeyi işaret etmesi ile birlikte yukarı yönlü.

IntercontinentalExchange Inc.'nin doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini izleyen Dolar Endeksi, geçen ay Ekim 2008'den bu yana en hızlı aylık artışını gösterdi ve 4 Ekim'de son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu hareketler sonucu, endeksin 20 günlük hareketli ortalama eğrisi dikleşti.

Japonya'nın en büyük Döviz marjı şirketinin bir birimi olan Gaitame.com Research Institute Ltd.'nin Tokyo ofisinde araştırmacı Takuya Kawabata, "20 günlük hareketli ortalama yukarıyı işaret ediyor ve ben bu hareketli ortalamayı sonar olarak kullanıyorum" dedi. Kawabata, Dolar Endeksi'nin son bir ayda hareketli ortalamanın üzerinde kaldığını ve bunun, yukarı trendin "güçlü" olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kawabata, Fibonacci grafiğini işaret ederek, endeks için ilk direncin, Haziran 2010'daki zirveden 4 Mayıs'taki en düşük seviyeye doğru gerçekleşren hareketin yüzde 50 düzeltme seviyesi olan 80.702'de olduğunu kaydetti. Kawabata, endeksin bu seviyeyi kırması ve 81.313'teki bu yılın zirvesini aşması durumunda, en son 30 Kasım'da görülen 81.444 seviyesine doğru bir çıkışın gerçekleşebileceğini söyledi.

Dolar Endeksi bugün Tokyo seansında 78.579 seviyesi yakınlarındaydı.