Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İş Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre; 10 Ekim 2011 tarihinde İMKB Varant Pazarında işlem görmeye başlayacak yeni varantlar, bir alım ve bir de satım varantı olarak ihraç edilecek.

Altın varantlarının vadeleri 30 Aralık 2011, işlem kodları ise alım varantı için ''AUIAA'' ve satım varantı için ''AUIPP'' olarak belirlendi.

Varantların kullanım fiyatı, vade sonu aynı olan VOB Altın Vadeli İşlem Sözleşmesinin uzlaşı fiyatı olacak. Her bir varant 1/10 gramlık altında işlem hakkı verirken, yatırımcılara kaldıraç sağlamaları açısından kullanım fiyatları alım varantı için 120 lira, satım varantı için 80 lira olarak belirlendi.

İş Yatırım, bir alım bir de satım varantı olmak üzere iki yeni İMKB 30 varantını da 10 Ekim 2011 tarihinde ihraç etmeye başlayacak. Vade tarihi 29 Şubat 2012 olan yeni varantların endeks çarpanları 1/2.500 olarak belirlendi. Muadillerine göre iki katı daha duyarlı olacak yeni İMKB 30 varantlarıyla, İMKB 30 Endeksinin hareketlerinin daha etkin şekilde yatırımcılara sunulması hedefleniyor.

Kullanımına göre kaldıraç veya koruma sağlayan varantlar, hem kısa vadeli al-sat işlemlerinde hem de uzun vadeli yatırım ve riskten korunma işlemlerinde kullanılabiliyor.