Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, zeytinde rekoltenin yüksek olmasının beklendiğini, bu nedenle zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin zarar görmesini engellemek için zeytinyağı üretiminde ton başına 500 TL destek verileceğini açıkladı.

Bakan Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, 2010-2011 üretim sezonunda zeytin üretiminde rekolte artışı beklendiğini belirtti.

Bu yıl Türkiye'de zeytin üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 23.7 oranında artarak, 1.75 milyon tona ulaşmasının ön görüldüğünü aktaran Çağlayan, şunları kaydetti:

''Bu rekolte artışının zeytinyağı üretiminde de artışlara neden olabileceğinden hareketle, ortaya çıkacak olumsuzlukları gidermek, zeytin ve zeytinyağı üreticilerimizin olabilecek fiyat hareketlerinden olumsuz yönde etkilenmesine meydan verilmemesini teminen, zeytin üreticilerine, elde etmiş oldukları zeytinyağı için ton başına 500 TL destek verilecektir. Mersin'de geçen sene 132 bin ton zeytin üretimi söz konusuyken, bu sene üretimin 186 bin ton civarında olması beklenmektedir.

Verilecek bu destekten 10 bin civarında üreticinin yararlanacak olması önemlidir. Verilecek bu destek ile zeytin ve zeytinyağı üretimiyle geçimlerini sağlayan aileler ve işletmeler rahat nefes alacaktır. Hükümet olarak, işçimizin, çiftçimizin, üreticimizin mağduriyetini önlemek konusunda gerekli önlemleri almak hep önceliğimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir.''