Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin kontrol altına alınacağına ilişkin spekülasyonlar ABD'deki endeks vadelilerini desteklerken, sığınılacak para birimlerinin talebini düşürdü. Yen ve dolar, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti.

Euro, Fransız ve Alman liderlerinin 3 hafta içinde bankaların yeniden sermayelendirilmesi için bir yol haritası açıklayacaklarını söylemesi ve Yunanistan'ın euroda kalmasını sağlayacaklarını bir kez daha tekrarlamalarının ardından 16 önemli para biriminin 14'ü karşsısında yükseldi. Avustralya doları, bu hafta açıklanacak olan ve artış kaydetmesi beklenen istihdam verilerinin öncesinde 5. gününde de değer kazandı. Malezya ringgiti, küresel kaynakların ülke varlıklarındaki yatırımlarını artıracağına ilişkin spekülasyon üzerine dolar karşısında destek buldu.

Yen ve dolardaki zayıflığın risk iştahındaki iyileşmeden kaynaklandığınn altını çizen Credit Agricole CIB'nin küresel Döviz stratejileri müdürü Mitul Kotecha, Euro Bölgesi'ndeki borç sorununa ilişkin beklenti ve umutların risk iştahını da desteklediğini belirtti.

Yen, euro karşısında 102.66'dan 103.26'ya gerilerken, dolar karşısında aynı seviyede kaldı. Euro/Dolar paritesi yüzde 0.6 değerlenmeyle 1.3459'dan fiyatlandı.

Avustralya doları geçtiğimiz hafta kaydetmiş olduğu yüzde 1.1'lik kazancını genişleterek, ABD doları karşısında 97.68 ABD centinden 98.21 cente yükseldi.

S&P 500 Endeks Vadelileri yüzde 1 değerlendir. Japon Borsaları ve ABD Hazineleri bugün tatil sebebiyle kapalı.