Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(A.A) İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, Ağustos ayı sanayi üretimine ilişkin olarak, ''Bundan sonrasında baz etkisi yardımcı olmayacağı gibi, küresel düzeydeki belirsizliklerin, dış ve iç talep üzerinde yavaşlatıcı etki yapması da söz konusu olabilir'' dedi.

Küçük, yazılı açıklamasında, sanayi üretimindeki artışın, yılın başlarından itibaren ivme kaybederek devam ettiğini belirtti.

Daha önceki aylarda yavaşlamanın yumuşak bir seyirde gerçekleştiğini kaydeden Küçük, ancak ağustos ayında dikkati çeken büyüklükte ve beklenenin üzerinde bir yavaşlama görüldüğünü ifade etti.

Geçen yılın son 4 ayındaki artış oranları oldukça yüksek olduğuna değinen Küçük, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Dolayısıyla bundan sonrasında baz etkisi yardımcı olmayacağı gibi, küresel düzeydeki belirsizliklerin, dış ve iç talep üzerinde yavaşlatıcı etki yapması da söz konusu olabilir. Bütün bu olasılıklar, önümüzdeki aylarda sanayi üretiminin yavaş seyredeceğinin işareti olarak değerlendirilebilir. Yavaşlamanın istenmeyen düzeylere ulaşmaması için destekleyici önlemlerin acilen devreye girmesi gereklidir.''