Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin devleti tarafından yönetilen yatırım şirketi Central Huijin Investment Ltd.'ın ülkenin en büyük 4 bankasının hisselerini satın almaya başlamasıyla Çin Borsası desteklendi. Çin borsası, 2 yılın en düşük seviyesinden sıçrama yaptı.

Industrial&Commercial Bank of China Ltd. son 6 haftanın en hızlı büyümesine işaret ederken, China Construction Bank Corp., Agricultural Bank of China Ltd. ve Bank of China Ltd., Central Huijin Investment Ltd.'ın hisselerini satın almasının ardından yüzde 2'nin üzerinde artış kaydetti. Hisse senedi piyasasındaki kazançlar, hükümetin kok kömürü vergilerini artırmasının ardından Yanzhou Coal Mining Co. ve rakiplerinin sert düşüş kaydetmesi sebebiyle sınırlandı.

Central Huijin'in hamlesinin, hükümetin piyasaları kurtarma isteğine işaret ettiğine dikkat çeken China Southern Fund Management Co.'nun fon yöneticilerinden Yang Delong, "bu durum, banka ve otomobil üreticileri gibi rekor düşük seviyede değerlemeye sahip olan şirketleri kısa vadede destekleyecektir" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 2,361.59 puana ulaşarak, son 5 günün ilk kazançlı gününü kaydetti. Endeks bugün dünkü düşüşünden geri sıçrama yapmasının ardından yüzde 2.9 oranında ralli yaptı. CSI 300 Endeksi yüzde 0.5 artışla 2,570.19 puana yükseldi.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl, hükümetin sıkı para politikalarının etkisiyle yüzde 16 geriledi. Endeksteki hisseler, tahmini kazançlarının 11 katı üzerinden fiyatlanıyor. Bu rakam dün 10.8'le rekor düşük seviyeye işaret etmişti.