KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların yavaşlayan ABD akaryakıt tüketiminin ve Avrupa'nın kötüleşen borç krizinin petrol talebini baltalayacağına inanmaları ile petrol neredeyse bir haftanın düşüğünden işlem görüyor. Brent petrolünün NYMEX'e olan primi rekor kırdı.

Petrol vadelileri yüzde 0.6 kadar değer kaybettikten sonra pek fazla değişim göstermeyerek seyrediyor. Kredi derecelndirme kuruluşu Standard & Poor's İspanya'nın uzun dönem ülke kredi notunu büyüme görünümündeki rsikler sebebbiyle kırdı.  ABD Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ham petrol stoğu geçtiğimiz hafta 1.24 milyon varile tırmanırken akaryakıt tüketimi ise günlük 364 bin varil düştü.

"Güven gittikçe kötüleşiyor." diyen Commodity Broking Services Pty yöneticisi Jonathan Barratt, "Avrupa'nın boynunda şu an bir boyunluk var ve biz kafa iyileşir mi yoksa düşer mi bilmiyoruz." yorumunda bulundu.

NYMEX elektronik işlemlerdeki kasım teslimli ham petrolün varili Sidney'de yerel saatle 13.04'te 4 sent kayıpla 84.20 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün yüzde 1.6 düşüşle 7 ekimden beri en düşük kapanış olan 84.23 dolara geriledi. Fiyatlar bu yıl yüzde 7.9 kayıpla seyrediyor.


Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'nda işlem gören kasım teslimli brent petrolün varili 19 sent artışla 111.30 dolara ulaştı. 

Advertisement