Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugün açıklanacak olan ABD verilerinin, dünyanın en büyük ekonomisinde genişlemenin devam ettiğine işaret etmesinin beklenmesiyle, güvenli varlık talepleri düştü; dolar ve yen, önemli paraların karşısında geri çekildi.

Japon yeni, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yarın açıklanacak olan ve artışa işaret etmesi beklenen Eylül ayı konut başlangıçları verilerinin öncesinde, 16 önemli para biriminin 12'si karşısında değer kaybetti. Avustralya doları, Çin'de GSYH'nın 9. kez yüzde 9'un üzerinde büyüme kaydetmesi üzerine, ABD doları karşısındaki kaznaçlarını sürdürdü. Yeni Zelanda doları da, ülkenin merkez bankasının faiz artışı sinyali vermesinin ardından destek buldu.

IG Markets'ın analistlerinden Chris Weston, insanların euro ve Avustralya doları gibi paralarda alma fırsatı kolladığını belirtti.

Yen, euro karşısında dün yüzde 1.5 değerlenmesinin ardından bugün yüzde 0.2 değer kaybederek 105.77 seviyesine geriledi. Dolar da euro karşısında yüzde 0.2 düşüş kaydetti ve 1.3768 düzeyinden işlem gördü. Dolar/Yen büyük bir değişiklik göstermedi ve 76.82'lerde seyretti.

Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.2 kazançla 1.0181 dolara, yen karşısında da yüzde 0.2 primle 78.21 yene çıktı. Yeni Zelanda doları yen karşısında çok büyük değişiklik göstermezken, ABD doları karşısında 79.18 ABD centinden işlem gördü. Yeni Zelanda doları dün dolar karşısında yüzde 1.7; yen karşısında yüzde 2.2 gerilemişti.