KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Endeks Vadelileri'nin S&P 500 Endeksi'nin bugün düşüş kaydedeceğine işaret etmesiyle güvenli varlık olarak görülen yenin talepleri arttı. Japon yeni, önemli para birimlerinin çoğunluğu karşısında yükseldi.

Avrupa Birliği liderlerinin 23 Ekim'de bölgedeki borç krizine çözüm bulmak için bir araya geleceği zirvenin öncesinde euro, dolar karşısındaki önceki kayıplarını silerek değer kazandı. Güney Kore wonu, Japonya'yla yaptığı Döviz swaplarının artmasıyla primlendi. Yen, Nikkei gazetesinin Japonya'nın kura müdahale edeceğini yazmasına rağmen artış kaydetti.

Japonya'nın en büyük 3. bankası Mizuho'nun birimi olan Mizuho Securities Co.'nun tahvil birimi yöneticilerinden Kengo Suzuki, yenin risk duyarlılığının artışıyla desteklendiğini belirterek, euronun ise Avrupalı liderlerin doğru olanı yaptığına yönelik düşünceyle yükseldiğini söyledi.

Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 değerlenerek 76.69 seviyesine çıktı. Yen, euro karşısında ise çok büyük değişiklik kaydetmedi ve 105.75'ten işlem gördü. Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0.3 değerlenmeyle 1.3788 dolarda seyretti.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.4 düştü.

Moody's'in İspanya'nın kredi notunu Aa2Den A1'e düşürmesinin ardından eurodaki kazançlar sınırlandı.

Euro, dün dolar karşısında Guardian gazetesinin Almanya ve Fransa'nın 440 milyar euroluk Avrupa Kurtarma Fonu'nun 2 trilyon euroya çıkarılması konusunda anlaştığını yazmasının ardından değer kazandı. Gazetenin haberine göre, iki ülke bankaların yeniden sermayelendirilmesinde de anlaşma sağladı.

Advertisement