KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, haftasonu yapılacak zirvede, Avrupalı liderlerin Yunanistan'a borcunu azaltma konusunda desteğini alabilmek için, sinirli kalabalığa rağmen, daha fazla tasarruf önlemi alma sözü verdi.

Hükümetin vergi artışları ve maaş kesintilerini tartışmak üzere Parlamento tartışmasını açan Papandreu, 48 saatlik yürüyüşlerin ve grevlerin Yunanistan'a yardımcı olmayacağını söyledi.

"Yunanistan, grevler ve protestolar tarafından esir alınıyor" diyen Papandreu, hükümetinin 2 yıldır ülkeyi kurtarmak için savaştığını ve hâlâ yapılacak çok fazla şeyin  olduğunu belirtti. Papandreu, "mücadele edip kazanacağız" dedi.

Papandreu, geçtiğimiz yıl anlaşılan 110 milyar euroluk kurtarma paketinin ödemelerini almaya devam edebilmek için 20 Ekim'de bir dizi daha tasarruf önlemi almaya hazırlanıyor. Ancak Yunanistan başbakanı aynı zamanda toplumsal bir huzursuzluğu da tetikliyor. Kesintilerin artmasıyla Yunanistan'ın borç azaltma hedefleri tutturulamazken, AB liderleri 23 Ekim'de ülkenin 2. kurtarma paketinin şartlarını bir kez daha görüşmek üzere bir araya gelecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Berlin'de yaptığı açıklamada, haftasonundaki toplantıda önemli adımların atılacağını, ancak çözümün tamamıyla hazır edilemeyeceğini söyledi.

Advertisement