Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Eli Lilly & Co. ve Philip Morris International Inc. gibi şirketlerin karlarının beklenenden iyi çıkması ve Euro Bölgesi kurtarma fonuna ilişkin bazı detayların belli olması ile birlikte yükseldi.

Philip Morris, Almanya'daki işlemlerde yüzde 0.8 yükselirken,  Eli Lilly fazla bir değişiklik göstermedi. En büyük online alışveriş şirketi EBay Inc. satış ve kar tahminlerinin analistlerin projeksiyonlarının altında kalması sonucu, New York'taki ilk işlemlerde, yüzde 4.9 değer kaybetti. American Express Co., beklenenden daha iyi kar açıklamasının ardından aktif bir gün geçirebilir.

Aralık vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 07:18'de 1,209.7 puana çıktı. Endeks dün yüzde 1.3 düşmüştü. Dow Jones vadeli kontratı ise 20 puan ya da yüzde 0.2 yükselişle 11,464 puana çıktı.

ABD hisse senetleri dün, Almanya ve Fransa'nın Avrupa kurtarma fonunun (EFSF) artırılması konusunda görüş ayrılığına düşmesinin ardından değer kaybetmişti. Euro Bölgesi maliye bakanları, bölge borç krizine çözüm bulma baskısı ile birlikte, haftasonu yapılacak zirve öncesi yarın Brükselde biraraya gelecek.