Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlığı ve ülkedeki teşvik paketine ilişkin devam eden görüşmeler gelecek hafta piyasaların izleyeceği temel iki konu olacak.

Cuma günü erken saatlerde, ABD Başkanı Donald Trump kendisi ve First Lady Melania Trump'ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını bildiren bir açıklama yapmıştı. Haberin ardından hisse senedi piyasalarında sert satışlar kaydedildi, fakat S&P 500 Endeksi, günü yüzde 1 aşağıda kapatsa da haftalık olaralk yüzde 1.5 kazanım kaydetti.

Başkan Trump Walter Reed Ulusal Askeri hastanesinde tedavi altına alındı. Beyaz Saray Hekimi Sean Conley, Başkan Trump'ın durumunun iyiye gittiğinisöylese de Trump'ın durumunun hastaneye sevk edilmeden önce durumunun oksijene ihtiyaç duyacak kadar ciddi olduğuna dair bazı raporlar ortaya çıktı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin hava yolu şirketlerine çalışanlarını işten çıkarmama çağrısında bulunmasının teşvik paketinin hala ihtialler dahilinde olduğuna yönelik bir işaretler olarak değerlendirilmesi piyasaları destekleyen bir faktör oldu. Pelosi ya tek başına destek paketinin ya da üzerine görüşülen daha kapsamlı paketin endüstriye yardımcı olacağını tekrar vurguladı.

CNBC