Advertisement
HABERLER ABONE OL

Harvard Üniversitesinin lisans programlarına kaydolan öğrenci sayısı, Kovid-19 salgınından dolayı geçen seneye göre %20 düştü.

Okulun sözcüsü Rachael Dune’un açıklamalarına göre, “Ivy League” diye adlandırılan en iyi okullardan birisi olan Harvard’ın sonbahar döneminde lisans öğrencisi geçen sene 6,716’ydı fakat üniversitenin bu sene sadece 5,382 lisans öğrencisi bulunuyor.

Birinci sınıflar, 200’den fazla öğrencinin okula eğitimlerine gelecek sene başlamayı planladıklarını bildirmesiyle, geçen seneye göre %14 daha az.

Harvard’da 2020-2021 akademik yılında tüm dersler uzaktan yapılacak. Sadece Cambridge ve Massachusetts kampüslerinde yaşayan bazı öğrenciler akademik ihtiyaçlarından dolayı okulda bulunabilecek.

ABD’deki kolejler ve üniversiteler pandemi sürecinde öğrenci ve çalışanlarının sağlıklarını ve güvenliklerini garanti altına almaya çalışıyor. Yöneticiler de bu sene daha az öğrencinin kayıt olacağına dair endişeliler.

Bazı okullar koronavirüs salgını sonrasında öğrencilerini evlere yollarken birçok okul da tamamen ya da kısmi olarak uzaktan görsel eğitime geçti.