Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada gelen şikayetler üzerinde otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk, ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla gerekli araştırma ve incelemelerin başlatıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada bakanlığa bağlı vergi müfettişleri tarafından kayıt dışılık, stokçuluk, haksız fiyat artışları ile mücadele etme kapsamında İstanbul, Anakara, İzmir başta olmak üzere toplamda 39 ilde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 araç satışına yönelik çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, “13 distribütör ve 256 bayinin satış işlemlerine ilişkin bilgi ve belge talep süreçleri tamamlanmıştır. Yapılan bu çalışma kapsamında ayrıca bayilerden araç satın alan 25.000 alıcıya bilgi isteme yazıları gönderilerek, özellikle alıcıların bayilere elden para verip vermedikleri hususu araştırmaya konu edilmiştir.

39 ilde bulunan distribütörler, araç bayileri ve alıcılardan alınan bilgiler ışığında, otomotiv sektöründe arz ve talep dengesini bozanlar ve haksız fiyat artışına neden olanlar ile ilgili olarak Bakanlığımız tarafından gerekli bütün iş ve işlemler hızlı bir şekilde yerine getirilerek otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kaldırılacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açanlara gerekli yaptırımlar gecikmeksizin uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.