Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hedge fonlar, Hedge Fund Research Inc.'ye (HFR) göre, yılın ilk yarısında, varlık ağırlıklı bazda, yüzde 7.9 ile rekor kayıp gerçekleştirdi.

Dört büyük kategorinin hiçbiri, sektörün Kovid-19'un küresel piyasaları sarsması ile birlikte işlem yapmakta zorlanması sonucu para kazanamadı. Olay güdümlü fonla yüzde 9.6 ile en fazla kaybettiren kategori oldu. Göreceli değer fonları yüzde 5.1 ile daha küçük çaplı bir düşüş gerçekleştirdi. Söz konusu dönemdeki kayıplar, HFR'nin Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, 2008'e kadar giden veriler dikkate alındığında, en büyük düşüşü işaret ediyor.

Mart ayında, sektör, koronavirüsün tüm dünyada yayılması ile birlikte, en uzun boğa piyasasını sonlandırdı. Ancak hisse senetleri Haziran ayının sonuna dek tekrar yükseldi ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi 23 Mart'ta gördüğü dip seviyeden yüzde 39 yükseldi. Fonlar Haziran ayında, S&P 500 göstergesi yüzde 1.8 yükselerek 1998'den beri en iyi çeyrek dönem performansını gerçekleştirmesine rağmen genel olarak yüzde 0.4 düştü. Hedge fonlar böylelikle bu yıl dördüncü kez aylık bazda kaybettirmiş oldu.

Yılın ilk yarısında sert kayıplar yaşayan fon yöneticileri arasında Glenview Capital Management ve Renaissance Technologies yer alıyor.