Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Oasis Management Co. pandemi kaynaklı satış dalgasının etkisiyle "tarihi düşük seviyelerde" bulunan Japonya hisse senetlerinde alım fırsatı görüyor.

Hong Kong merkezli hedge fonunun kurucusu ve CIO'su Seth Fischer, "bazı menkul kıymetlerde büyük bir alıcı olduğunu belirtirken", hangi araçlarda alım yaptığını açıklamadı. Sektör bazında ise gayrimenkul şirketlerinin çok fazla düşüş kaydettiğini, üretim sektörünün ise bir iki yıllık düşüşün ardından eninde sonunda toparlanacağını söyledi.

Fischer, Cuma günkü mülakatında "Biz, durum iyileşmeden önce kötüleşse bile geçeceğini düşünüyoruz. Son kriz her işletmenin zor bir dönemde ürün ve hizmetlerini ulaştırırken talep düşüşünü hafifletmek için nakit rezervine ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösteriyor." dedi.

Hissedar değerini artırmak için hisse geri alımları için çok iyi bir zaman olduğunu söyleyen Fischer, Japon işletmelerinin çok fazla nakit tuttuğu fikrini değiştirmedğini sözlerine ekledi.

Hem Topix hem de Nikkei 225 endeksleri Mart'ta düşmesinin ardından bu an sıçrama yaptı. Fischer, "Çok fazla yükseliş bekliyorum. Piyasa, bazı hisseler çok düştü." dedi.