Hindistan akıllı telefon üretiminde Çin'in tahtını salladı
-
Canalys verilerine göre, Apple'ın iPhone üretimini Çin'den Hindistan'a kaydırmasıyla birlikte Nisan-Haziran döneminde Hindistan, ilk kez ABD'ye akıllı telefon sevkiyatı yapan en büyük üretici oldu ve pazarın yüzde 44'ünü oluşturdu.
-
Ülkede üretilen cihazların hacmi geçen yılın aynı dönemine göre üç kattan fazla arttı.
Apple'ın daha fazla iPhone'u Hindistan'da üretmeye başlamasının ardından Güney Asya ülkesi ABD'de satılan akıllı telefonların en büyük üreticisi olarak Çin'i geride bıraktı.
Canalys verilerine göre, ABD'ye gönderilen akıllı telefonların en büyük üreticisi Hindistan oldu. Hindistan pazarın yüzde 44'ünü oluşturdu.
Canalys verilerine göre, Nisan-Haziran döneminde Hindistan, ilk kez ABD'ye akıllı telefon sevkiyatı yapan en büyük üretici oldu ve pazarın yüzde 44'ünü oluşturdu.
Samsung üretiminin büyük bir kısmına ev sahipliği yapan Vietnam yüzde 30 ile ikinci sırada yer aldı. Çin'in tahmini sevkiyatlardaki payı bir yıl önce yüzde 60'tan fazlayken, bu oran yüzde 25'e düştü.
Canalys araştırmacıları, bu çarpıcı değişimin Apple'ın Hindistan'daki üretimini artırması ve akıllı telefon üreticilerinin "gümrük vergisi endişeleri nedeniyle cihaz stoklarını önden yüklemesi" ile gerçekleştiğini yazdı.
Hindistan'da üretilen cihazların hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre son çeyrekte üç kattan fazla arttı.