Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan Otomobil Üreticileri Topluluğu'nun (SIAM) paylaştığı verilere göre Hindistan'da araba satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41 düşerek 115 bin 957 adede gerilerken, SUV araçlar dahil olmak üzere binek araçların satışı yüzde 32 azaldı. Kamyon ve otobüs satışları yüzde 39 düşerken, Hindistan'ın kırsal kesiminin talebinin önemli bir göstergesi olan iki tekerlekli araçların satışı ise yüzde 22 düşerek 1.5 milyon adede geriledi.

McKinsey & Co.'ya göre Asya'nın en büyük 3. ekonomisi Hindistan'da otomobil sektörü, doğrudan veya dolaylı olarak milyonlarca insana istihdam sağlarken ülkenin Gayrisafi Yurtiçi Hasılası'nın yüzde 7'sinden fazlasını oluşturuyor. Kırsal kesimdeki çiftçilerin gelir artışındaki yavaşlama, satışlardaki düşüşte pay sahibi oldu.

Birçok şirket yavaşlamanın etkisiyle üretimi kısıp çalışanlarını işten çıkarttı. Başbakan Narenda Modi'nin yönetimi kamuda yeni araç alımlarındaki yasağı kaldırırken başka imtiyazlar da önerdi. Ulaştırma Bakanı Nitin Gadkari geçen hafta yaptığı açıklamada Ekonomi Bakanı'ndan petrol ve dizel araçlarda daha düşük vergi talebini ileteceğini açıkladı.