Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hindistan yerel işletmeler için kurumlar vergisini Asya’daki en düşük seviyeye çekti ve altı yılın en düşüğündeki ekonomik büyümeyi desteklemek için şirketlere 20 milyar dolarlık bir imkan sağladı.

Ticaret Bakanı Nirmala Sitharaman’ın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, yerel işletmelerden alınan vergi yüzde 30’dan yüzde 22’ye düşürüldü.

Tüm ek vergileri içeren yeni efektif vergi oranı yüzde 25.2 olacak ve yazlnızca şirketler için uygulanabilecek..

Sitharaman, ”Yeni vergi yapısının Nisan 2019’dan itibaren yürürlülüğe girdiğini, 1 Ekim’de kurulan yeni şirketler için de baz vergi oranının yüzde 15, efektif vergi oranının yüzde 17.01 olacağını” belirtti.  Bu seviyelerle Hindistan’ın kurumlar vergisi Singapur ile aynı seviyeye geldi.

Haziran’da sonlanan çeyrek dönemde büyümenin yüzde 5'e yavaşlamasının ardından kurumlar vergisindeki indirimi, talebi teşvik etmek için bir dizi adım ve yatırımlar takip etti.

Bu hamle ile Hindistan’ın vergi oranı Asyalı benzerleriyle aynı seviyeye geldi ve şirketlerin ABD-Çin ticaret savaşından kaynaklanan arz zincirlerindeki bozulmadan kaçınmak  için alternatif destinasyonlara yönelerek yatırımları artıracağı düşünülüyor.

Hindistan hisseleri ve rupi, kurumlar vergisi indiriminin ardından yükseldi. Hindistan'da Sensex Endeksi yerel işlemlere yönelik vergi indirimiyle yüzde 2.5 yükseldi.

 

 

.